14 medalja Kragujevčana na sedmim nacionalnim igrama Specijalne olimpijade

SC Park / 28. 05. 2012. / 0 komentara

Na sedmim nacionalnim igrama Specijalne olimpijade Srbije najprestižnijem domaćem takmičenju za osobe sa intelektualnim poteškoćama, održanom u periodu od 24. do 27. maja u Kruševcu. Sportski klub „Male Pčelice “ iz Kragujevca osvojio je 14 medalja, od toga sedam zlatnih, 5 srebrnih i dve bronzane medalje.

Odlični rezultati postignuti su zahvaljujući sjajnim uslovima za pripremu koje im je omogućilo rukovodstvo Sportskog centra “Park”.

Stonoteniseri su osvojili jednu zlatnu, dve srebrne i jednu bronzanu medalju. Dimitrijević Marija je najbolja u ženskoj konkurenciji u Srbiji, a iza nje je Ćurčić Brankica iz istog kluba. Njih je predvodio trener Ristić Dragi.

Atletičari su osvojili dve zlatne i dve srebrne, a Pantović Milija je osvojio dva prva mesta u skoku u dalj i trčanju na 50 metara. Trener ekipe u atlatic je bio Jeremić Radoš.

Fudbaleri su drugi u Srbiji, tim su sačinjavali učenici škole Vukašin Marković predvođeni trenerom Portić Dragoslavom.

Najveći uspeh su postigli plivači, njih petoro su osvojili ukupno pet medalja. Najbolji rezultat postigla je Trgovčević Tijana na 50 metara prsno i Dimitrijević Zoran koji je osvojio dva zlata u disciplni kraul na 50 i 100 metara. Čuturica Bogdan je osvojio prvo mesto na 50 metara prsno, dok je Ilić Ljiljana bila treća u istoj disciplini na 25 metara.
Odlični rezultati plivača postignuti su zahvaljujući profesorima fizičke kulture Neveni Milošević i Dušanu Jankoviću koji su sa trenerom Nebojšom Jevremovićem sproveli pripremne aktivnosti i svi su zaposleni u Sportskom centru „Park“ Kragujevac.
Postavite Vaš komentar

*Poštovani, komentari se prosleđuju moderatoru. Ukoliko komentar ispunjava sve definisane uslove biće objavljen.

Pošalji komentar

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube