Novi naziv hale – Gordana Goca Bogojević

SC Park / 26. 06. 2012. / 0 komentara

Hala kojom rukovodi Sportski centar „Park“ od danas nosi naziv po kragujevačkoj košarkašici i reprezentativki Gordani Goci Bogojević, venčano Kovačević.
Na košarkaškom terenu pored hale koja sada nosi njeno ime, Gordana je načinila svoje prve košarkaške korake, pocepala prve patike i lopte, priseća se Gocin otac.

Okupljeni prijatelji, predstavnici grada, porodica, kolege i koleginice iz Košarkaškog saveza Srbije i reprezentacije, odali su poštu Gordani Kovačević Bogojević koja je 5. decembra 2009. u 36 godini, iznenada preminula od posledica srčanog udara.

Gocine saigračice podsetile su se vremena kada su sa njom delile teren , podelile su sa prisutnima kako je izgledao njen put do titule profesionalne igračice mnogih klubova, kao što su Crvena Zvezda sa kojom je osvojila dve titule prvaka države i dva nacionalna Kupa, igrala je i za Profi D iz Pančeva i Hemofarm iz Vršca.

Gordana Kovačević Bogojević u svojoj profesionalnoj karijeri odigrala je 105 utakmica i postigla 1.011 poena, važila je za perfekcionistu u igri, saigračice su je volele, a protivnice poštovale.

Sin Vuk i suprug Gordane Kovačević Bogojević otkrili su ploču sa njenim imenom. Nakon toga nastupio je deo u kome je sveštenstvo osveštalo ploču sa imenom Gordane Kovačević Blagojević.

-Izuzetno mi je zadovoljstvo i čast da halu, kojom rukovodi Sportski centar „Park“, nazovemo po našoj sugrađanki koja je toliko pružila našoj, ali i evropskoj košarci. Mislim da je to najmanje što možemo da učinimo u znak zahvalnosti za sve što je učinila za razvoj i afirmaciju košarke na ovim prostorima. – rekao je Boris Radivojević, direktor Sportskog centra „Park“.

Postavite Vaš komentar

*Poštovani, komentari se prosleđuju moderatoru. Ukoliko komentar ispunjava sve definisane uslove biće objavljen.

Pošalji komentar

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube