O Iskri

„Iskra“ je centar za sport i rehabilitaciju OSI sa statusom zadužbine Delta holdinga izgrađene na lokaciji koju je sa pratećom infrastrukturom obezbedio grad Kragujevac.

Grad Kragujevac je zadužbinu poverio na upravljanje Ustanovi za sport i fizičku kulturu „Park“.

„Iskra“ je jedan od najmlađih objekata USFK „Park“ koji je sa radom počeo 30.06.2016. godine.

Fizički je pozicionirana na samo 200 metara udaljenosti od svih sportskih sadržaja USFK „Park“ ali i drugih kompresovanih na obodima spomen-parka „21 oktobar“ u Šumaricama.

Objekat je delo magistra arhitekture Predraga Milutinovića iz Beograda koji je za isto dobio grand pri salona arhitekture u Beogradu 2017. za najlepši objekat u Srbiji u 2016.

Grad Kragujevac je najviše po osnovu sadržaja „Iskre“ dobitnik nagrade kancelarije zaštitnika građana za doprinos sveobuhvvatnoj pristupačnosti na prvom konkursu koji je raspisala ova institucija 2017.

Objekat površine 700 m2 podeljen je u tri zone:
• Multifunkcionalnu za organizaciju seminara, stručnih skupova, radionica, sednica ali i različite projekcije, druženje, odmor i organizaciju drugih aktivnosti.
• Smeštajnu kapaciteta 20 postelja u 5 apartmanskih jedinica sa čajnom kuhinjom i trpezarijom i
• Sportsko-rehabilitacionu sa teretanom, hidromasažnom i sobom za masažu sa prostranim svlačionicama.

U dvorišnom delu nalazi se otvorena vežbaonica sa tartan podlogom i kružnom tartan stazom dužine 60m.
Gosti „Iskre“ kao vezane usluge koriste sve sadržaje USFK „Park“: zatvoreni bazen, otvorene bazene u sezoni, sportsku halu „Gordana Goca Bogojević, kreativni i avantura park na jezeru u Šumaricama.

U neposrednoj blinini „Iskre“ su gradski stadion „Čika Dača“ sa svom neophodnom atletskom infrastrukturom, igralište FK „Jadran“, teniski i tereni za odbojku na pesku, trim staza u Šumaricama koje pružaju i širok spektar rekreativnih sadržaja.

„Iskra“ je od strane brojnih sportskih ekipa koje su je osetile već u prvoj godini prepoznata kao dobro mesto za organizaciju priprema i kampova a sportistima paraolimpijskog programa pruža pun konfor i apsolutnu pristupačnost.

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube