Paunović zbog rana isplivao 40 umesto 50km na jezeru

SC Park / 10. 09. 2012. / 0 komentara

Dvadesetogodišnji Danilo Paunović, plivač kragujevačkog Radničkog, maratonac, isplivao je juče na jezeru u Šumaricama 40km u sklopu svojih priprema za preplivavanje kanala Lamanš koje ga očekuje u maju naredne godine.

Paunović je sa preplivavanjem krenuo u 5 sati, ali je u startu bilo problema. Naime, zbog niske temperature vode, ispod 20 stepeni, Danilo je morao da pozajmi odelo, koje mu je malo, što mu je u toku plivanja stvaralo velike dodatne napore. Zbog rana koje su mu se stvarile od uskog odela, trener Aleksandar Ilić odlučio je, uz konsultacije sa medicinskim timom SC Park, da Paunović prekine plivanje nakon 40km, iako je prvobitno bilo planirano da ispliva 50km. Rane su bivale sve veće i postojala je opasnost da prokrvare.

Kao član Udruženja mladih Kragujevca, KG Polis-a, Paunović se zahvalio ovom udruženju na pruženoj podršci, kao i SC Park, a takođe i svom treneru i klupskim drugovima:

– Zahvalan sam svima koji su bili uz mene jutros od 5 sati i pružili mi neophodnu podršku. Na startu, temperatura vode bila je ispod 20 stepeni, a kasnije nije prešla 21 stepen. Zato sam morao da pozajmim odelo koje mi je stvorilo rane i, nažalost, nisam isplivao svih 50 km. Žao mi je što nisam imao više sreće danas.

Trener Aleksandar Ilić, zadovoljan je Paunovićevim učinkom danas s obzirom na okolnosti u kojima je plivao.

– Važno je da je uspeo da prepliva više od udaljenosti koja je potrebna za Lamanš gde se pliva 33 km, a to je sada njegov i naš cilj. Uprkos tome što se Danilo protivio, morao sam da ga izbacim iz vode na 40 km, jer da je plivao još samo kilometar, rane bi mu prokrvarile, rekao je on.

Ovom prilikom, apelujemo da je Paunoviću za opremu i putovanje pri preplivavanju Lamanša neophodna podrška sponzora, kako njegov trud i upornost ne bi ostali uzaludni.

Postavite Vaš komentar

*Poštovani, komentari se prosleđuju moderatoru. Ukoliko komentar ispunjava sve definisane uslove biće objavljen.

Pošalji komentar

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube