Počinje kupališna sezona na jezeru u Šumaricama

SC Park / 13. 06. 2012. / 3 komentara

Zvanično letnja kupališna sezona na jezeru u Šumaricama počinje u petak, 15. juna, saopšteno je danas iz SC „Park“.

Šumaričko jezero primarno je podignuto zbog ulepšavanja kragujevačkog spomen parka Šumarice, pored toga predstavlja jedno od najvećih i najposećenijih kupališta u Šumadiji, zbog idiličnog zelenog ambijenta čini se primamljivim za odmor i beg od gradske vreve na svega 5 kilometara udaljenosti od centra grada.

Jezero u Šumaricama godinama unazad čini jedinstveno mesto za odmor u prirodi i posećuje ga veliki broj kupača i ribolovaca iz Kragujevca i njegove okoline, kako u toku sezone, tako i van nje.

Od ove godine SC „Park“ brine o jezeru u Šumaricama, a zamenik direktora Nemanja Čalija rekao je da su svi uslovi za početak letnje kupališne sezone ispunjeni.

– Proteklih mesec dana vredno se radilo na sređivanju jezera, počevši od dna, dubinskog košenja trave, čišćenja i uređivanja obale i dela oko jezera. Uz sve to radilo se i na poboljšanju uslova za rad u restoranu „Jezero“ sa pogledom na jezero u prijatnom okruženju borove šume. Najbitniji preduslov za jednu uspešnu kupališnu sezonu je svakako bezbednost naših kupača o tome će na samom kupalištu brinuti svakodnevno 7 spasilaca, koji će biti raspoređeni celom dužinom obale. Na raspolaganju je i ambulanta u kojoj će svakodnevno biti angažovano i stručno medicinsko osoblje. Posetioce Šumaričkog jezera tokom leta pored uobičajnog sadržaja očekuje i niz noviteta koje ćemo naknadno otkriti.

Sve navedeno obećava jednu uspešnu i zanimljivu letnju sezonu na jezeru u Šumaricama koja će svakome obezbediti osećaj leta sa stilom.

3 komentara

 • Marko

  Интересује ме да ли када ће бити у функцији аутобус на релацији центар-језеро?

 • SLAĐANA

  Jedva čekam, koliko je ulaz?

 • ana

  Ulaz na jezero se nikada nije naplacivao!
  Srecan pocetak rada uneli ste duh mladosti na Jezero i na bazene.

Postavite Vaš komentar

*Poštovani, komentari se prosleđuju moderatoru. Ukoliko komentar ispunjava sve definisane uslove biće objavljen.

Pošalji komentar

 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube