Saopštenje za javnost povodom učestalih napada PK Radnički

SC Park / 14. 03. 2013. / 0 komentara

Kako već mesecima traju uznemiravanja i prozivanja SC Park Kragujevac, plivačkih klubova i vaterpolo kluba Radnički od strane Plivačkog kluba Radnički, stvaranjem loše medijske slike o nama ali i stalnim žalbama predstavnicima lokalne vlasti kao i širenjem jedne opšte negativne atmosfere prema vodenim sportovima i SC Park-u, prinuđeni smo da se povodom ovih napada obratimo široj javnosti.

Plivački klub Radnički koristi termine na zatvorenom bazenu u Kragujevcu u isto vreme kao i svi drugi klubovi, s tim što Plivački klub Radnički koristi najveći broj staza. Pored toga, učinjen im je ustupak i ustupljene staze u terminima za građanstvo, i to dva sata pre podne i dva sata posle podne. Privremeno, za potrebe rada kluba, besplatno je ustupljen i kancelarijski prostor u sportskoj hali „Gordana Goca Bogojević“ koji je korišćen 7 meseci, a što nije učinjeno drugim plivačkim klubovima. Za potrebe održavanja takmičenja u organizaciji PK Radnički SC Park je maksimalno izašao u suret da omogući održavanje takmičenja iako to nije bio prioritet u ulaganjima, i ušao u investiciju nabavke i ugradnje startnih blokova i okretnica.

Ne samo da nemamo nameru da klubovima u razvoju „sečemo krila“ već se i radujemo uspesima i širenju svih sportskih klubova, ali se ne može pod istim uslovima posmatrati profesionalni sport kao što su i vaterpolo i plivanje, naspram obuke neplivača koja se naplaćuje i 3.000 dinara mesečno, pa se ne guši profesionalizam u klubu već se broj dece koja plaćaju časove obuke plivanja mora prilagoditi veličini jedinog bazena koji imamo. Deca koja plaćaju obuke u plivačkim klubovima i školi vaterpola su deca iz Kragujevca, pa se svakako ne favorizuju neki drugi gradovi što se često navodi u napadima PK Radnički, a smatramo da nema ničega lošeg ni ako zbog Akademije Čavić i vaterpolo kluba Radnički deca iz drugih gradova dolaze u Kragujevac, pa i da se sete kako su do pre godinu dana i sami koristili bazen u Potočcu u kom su imali neuporedivo lošije uslove nego u kragujevačkom.

Od osnivanja VK Radnički i početka sezone 2012/2013 u takmičenju u Prvoj A ligi Srbije i Kupu Evrope VK Radnički je u svom terminu ustupao 4 staze PK Radničkom. Ovaj ustupak VK Radnički je činio na molbu SC Park Kragujevac, izašavši u susret opet samo PK Radničkom, a ne i ostalim klubovima. U međuvremenu, škola vaterpola je upisala veliki broj članova i sada je neophodno da škola vaterpola radi u terminima koje inače koristi vaterpolo klub. Posebno naglašavamo da PK Radnički svakodnevno koristi dve staze u terminima za građanstvo koje su namenjene plivačima ovog kluba, kao i da za plivače takmičare ovog i svih drugih klubova uvek ima mesta i termina.

SC Park Kragujevac trudi se da bude u službi svih građana, a ne da pomaže zarade pojedinih škola plivanja. Kako je normalno ponuditi povoljnije uslove profesionalnim sportistima, a potom jednako svim građanima, još jednom napominjemo da za plivače profesionalce uvek ima mesta i da klubovi, pa ni PK Radnički, na uslove koje dajemo njihovim takmičarima nisu nikada ni imali zamerki.

Postavite Vaš komentar

*Poštovani, komentari se prosleđuju moderatoru. Ukoliko komentar ispunjava sve definisane uslove biće objavljen.

Pošalji komentar

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube