SC Park podržava zdravlje i mlade

SC Park / 13. 08. 2012. / 0 komentara

Sportski centar „Park“ Kragujevac uvek je na raspolaganju za promociju pravih i humanih vrednosti koje utiču na izgradnju jedne zdrave populacije. Adekvatan tretman duha i tela koji nudimo kroz naše objekte koji stoje na raspolaganju svim našim sugrađanima, dajemo i podršku različitim manifestacijama humanitarnog karaktera. Nedavno se akciji dobrovoljnog davanja krvi, koja je sprovedena u prostorijama zatvorenog bazena, odazvao i veliki broj zaposlenih Sportskog centra „Park“.

Na otvorenim gradskim bazenima, povodom obeležavanja međunarodnog dana mladih Institut za javno zdravlje Kragujevca u saradnji sa kragujevačkim Crvenim krstom, sproveo je akciju i tom prilikom izvedena je i pokazna vežba pružanja prve pomoći, odnosno spašavanja davljenika u saradnji sa spasilačkom službom Sportskog centra „Park“.
Učešće u ovoj akciji uzeli su i Dom zdravlja-Centar za prevenciju (vršili su merenje pritiska), Udruženje za borbu protiv šećerne bolesti (analizu krvi, proveravanje nivoa šećera u krvi) i sportski klub Fanatic (analizu telesnog sastava, stepen uhranjenosti, kao i savetovanje za pravilnu i zdravu ishranu).

Ispred Crvenog krsta, navode da je akcija pre svega posvećena mladima i da je cilj da se njima skrene pažnja na sve ono što u svom gradu mogu da koriste. Radi se i na promociji kodeksa sigurnosti na samim kupalištima, bitna je priprema, kao i sam ulazak u vodu.

Kupačima se savetuje da poštuju uputstva i znakove spasilaca,da ne ulaze u vodu najmanje jedan sat nakon obroka i da ne plivaju ukoliko su konzumirali alkohol. U slučaju da se nezgoda dogodi u vodi, važno je da plivač ostane smiren, da pluta na leđima i da jednom rukom mahne za pomoć. U slučaju da se primeti davljenik odmah treba obavestiti spasilačku ekipu.

Institut za javno zdravlje Kragujevac, kao koordinator ove akcije u znak dana mladih koji se tradicionalno obeležava svakog 12. avgusta na inicijativnu Ujedinjenih nacija, istakao je da ovo u prvi plan ističe značaj mladih, ali predstavlja i apel da se uključe u sve sfere društvenog života.

Postavite Vaš komentar

*Poštovani, komentari se prosleđuju moderatoru. Ukoliko komentar ispunjava sve definisane uslove biće objavljen.

Pošalji komentar

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube