Specijalna olimpijada Srbije u Kragujevcu

SC Park / 23. 05. 2013. / 0 komentara

Grad Kragujevac u naredna tri dana biće domaćin 8. Nacionalnih igara Specijalne olimpijade na kojoj će učestvovati 250 sportista i trenera iz 12 klubova sa teritorije Republike Srbije.

Olimpijada je najveće takmičenje u našoj zemlji na kojoj se takmiče sportski klubovi za decu i omladinu sa posebnim potrebama.

Specijalna olimpijada Srbije postoji od 2002. godine, a zahvaljujući ministarstvu omladine i sporta došli smo do nivoa da naši sportisti sada imaju potpuno isti rang kao i sportisti iz redovne populacije – rekao je na konferenciji za medije Aleksandar Stanojević direktor Specijalne olipmijade Srbije. Značaj je ogroman, a interovanje za učešće sve veće. Mi kontinuirano radimo na povećanju broja sportista, klubova, trenera i takmičenja, kao i uvođenju novih sportova. Specijalna olimpijada organizuje više od 20 lokalnih takmičenja godišnje u raznim sportovima (košarka, fudbal, atletika, stoni tenis), u kojima učestvuje više od 1.000 sportista. Trudimo se, kazao je Stanojević, da im pružimo šansu jer to donosi radost, ali i poboljšava kvalitet života dece sa posebnim potrebama.

Ove godine, prema rečima Nebojše Jevremovića, predsednika Sportskog kluba “Pčelice“, takmičari će se nadmetati u sledećim disciplinama: muška košarka, fudbal za žene, plivanje, stoni tenis, atletika, a prvi put biće organizovane i igre u boćanju na terenu Zavoda za smeštaj odraslih lica Male Pčelice. Naš klub predstavljaće 30 sportista. Inače, zahvaljujući gradu Kragujevcu koji je suorganizator takmičarima su na raspolaganju najbolji sportski objekti poput atletske staze na stadionu Čika Dača, bazeni Sportskog centra Park kao i tereni za košarku i hala u Šumaricama.

Kragujevac je domaćin Specijalne olimpijade Srbije drugi put i kako je rekla Suza Janjić šef službe za sport potrudićemo se da budemo dobri domaćini kao i uvek do sada.

Postavite Vaš komentar

*Poštovani, komentari se prosleđuju moderatoru. Ukoliko komentar ispunjava sve definisane uslove biće objavljen.

Pošalji komentar

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube