Zatvoreni bazen – novi ponos Kragujevca

SC Park / 18. 12. 2011. / 2 komentara

Zatvoreni bazen u Kragujevcu danas je zvanično otvoren, u prisustvu brojnih zvaničnika i građana koji su željno iščekivali ovaj dan, od sada se možemo uvrstiti u red gradova koji su bogati ne samo tradicijom već i najmodernijim objektima, sa najsavremenijim pristupom gradnji.

Uz vatomet i himnu Bože pravde označen je početak rada najsavremenijeg bazena u ovom delu Evrope. Prisutnima se prvo obratila Snežana Samardžić, ministarka sporta uz zahvalnost svim građanima i gradonačelniku Veroljubu Stevanoviću, na nagradi “Ponos Šumadije”.


Otvaranje

-“Dragi Kragujevčani, ovo je za mene lično ogromno priznanje i zahvalnost dugujem svima koji su doprineli da Kragujevac postane centar sporta. Čekali smo na prvom mestu vi, a potom i mi, čekali smo tolike decenije da se ovako nešto na ovako svečan način otvori. Neki su govorili, neki su čekali, a mi smo radili i kada se radi ovako se nešto stvori, i u tome je razlika! Neki ispunjavaju obećanja i ostavljaju nešto iza sebe. Prilika je da se zahvalim gradonačelniku i svim građanima na doprinosu da ovaj objekat bude ono što danas jeste, veliki i spreman da bude domaćin velikih evropskih i regionalnih takmičenja, jer ispunjava sve standarde koji su potrebni za ovakav objekat. Takođe, ovaj bazen iako je namenjen sportistima, deci, građanima on je i simbol. I niko više neće spuštati glavu kada kaže da je iz Kragujevca. Ovo je ispunjenje snova mnogih generacija i on predstavlja ponos ovog grada. Kragujevac više nije dolina gladi, već brdo ponosa! Imate izvanredne rezultate u košarci, odbojci, rukometu i želim da uskoro imate i prvake u plivanju, vaterpolu i svim drugim vodenim sportovima. U to ime čestitam Kragujevčanima i gradonačelnika.”

Saša Jovanović, predsednik plivačkog kluba obratio se takođe prisutnima i zahvalio se gradu i ministarstvu za stvaranje objekta koji će svim plivačkim klubovima pomoći da napreduju i da stvaraju nove šampione.
-“Možda će vam se učiniti da je voda u bazenu pomalo slana od silnih suza radosnica.” – izjavio je Jovanović.

Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović, istakao je na početku da je reč o objektu o kome smo sanjali od kako znamo za sebe, ovo je najveći poklon Kragujevčanima za Novu godinu i Božić. Zahvalio se građanima na veri u obećanja i istakao da će se svako obećanje ispuniti. Gradonačelnik Veroljub Stevanović uputio je zahvalnost i izvođaču radova na fantastičnom objektu,koji je najbolji u ovom delu Evrope.


Otvaranje

“Izgradili smo zajedno Ministarstvo i mi, i hvala im, ne samo na ovom objektu nego i na hali i na svemu što će se uskoro realizovati, na velikoj podršci koju imamo zato i jesmo grad sporta u Srbiji. Ovo sada potpuno menja sliku grada, Kragujevac više ne liči na ovo što je bio i to svako mora da kaže bez obzira kojoj opciji pripadao i kako politički razmišljao, čak i oni dežurni krivci, veoma smo iskoračilii u svemu i to samo da bi svima nama bilo bolje. Ono što je najbitnije ovo je objekat za sve! ” Pozdravio je sve prisutne, vaterpolo reprezentaciju i ukazao je da ništa nije slučajno ni otvaranje pred Svetog Nikolu, čudotvorca i zaštitnika.

Dodao je za kraj da se očekuju programi od veterpolo i plivačkog saveza po kojima će se kasnije raditi i stvarati novi timovi u vodenim sportovima.

2 komentara

 • laza

  osmesi ove dece govore više od reči.
  hvala svima koji su uložili trud i dali ovako lep poklon kragujevčanima.
  radom i ispunjenjem obećanja verko zlatnim slovima ispisuje svoje ime u istoriji našega grada.

 • Marko

  Bravo za Kragujevac!

Postavite Vaš komentar

*Poštovani, komentari se prosleđuju moderatoru. Ukoliko komentar ispunjava sve definisane uslove biće objavljen.

Pošalji komentar

 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube